Möt Jonas Hagström: Medgrundare av Active IT

Precis som för många teknik- och IT-intresserade började intresset redan i ung ålder då första datorn införskaffades. Efter nästan sex år som anställd på två stora bolag började tankarna landa i att starta ett eget företag för att ha större frihet och öka möjligheterna. Jonas Hagström är en riktig problemlösare och uppskattningen är det som ständigt driver honom framåt.

Jag har alltid varit intresserad utav datorer, Active IT grundades för att ha friheten att välja vilka uppdrag vi ville jobba med.”

Varför grundades Active IT och vad gjorde du innan?

Active IT grundades för att ha friheten att välja vilka uppdrag vi ville jobba med. Innan dess jobbade jag 4 år på Ericsson och cirka ett och ett halvt år på TCM.

Hur kom du in i IT-branschen från första början?

Jag har alltid varit intresserade av datorer. Skaffade min första dator när jag var 11-12 år gammal.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att lösa problem som våra kunder har.

Vad gör du helst på din fritid?

Det är alltid trevligt att resa och se världen.

När det gäller grundvärderingen för Active IT är Jonas Hagström av åsikten att IT skall vara enkelt för kunden. Kunderna är tillsammans med den egna kompetenta personalen navet i bolaget. Ambitionen är att kunderna skall uppleva den externa IT-avdelningen som deras egen, oavsett om det handlar om support via telefon eller på plats.

Enligt Svenskt Näringsliv har 7 av 10 företag svårt att hitta rätt kompetens inom IT, både internt och externt. Detta resulterar i att företags utveckling hämmas och expansioner läggs på is. Allt på grund av att man inte möter varje enskild kunds behov. Jonas insåg tidigt att det finns ett stort behov på marknaden att möta varje enskild kund och utgå från deras egna förutsättningar och mot deras mål. Troligtvis är det en stor del i varför Active IT har varit ett stabilt och framgångsrikt företag sedan starten.

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp