Möt Linus Gran: Account Manager på Active IT

Ända sedan barnsben har Linus Gran, Accont Manager på Active IT, arbetat med någon typ av försäljning. Trots en ung ålder har Linus därmed redan en värdefull och mångsidig erfarenhet av försäljning från olika typer av varor och tjänster. Erfarenheterna är extra värdefulla i en allt mer komplex och expansiv IT-bransch. För att klara av att möta utmaningarna, är det av största vikt att en Account Manager på ett bolag som Active IT, ständigt verkar för att skapa trovärdighet och är lyhörd för varje enskild kunds behov för att kunna möta och visa på vilken effekt vår lösning skapar.

”Den raska produktutvecklingen inom IT-branschen gör att man aldrig hamnar i det monotona hamsterhjulet och blir uttråkad. Min roll inom kanalförsäljning tillåter mig dessutom att vara strategisk och kreativ”

Vi fick ett par snabba frågor med skåningen!

Berätta lite om din bakgrund innan Active?

Har i stort sett alltid jobbat med försäljning, började redan som 11-åring med att sälja kvällsposten tillsammans med färska frallor i kvarteret, och gick sedan vidare till telemarketing under gymnasietiden. Har sålt allt i från frimärkesprenumerationer, tidskrifter, digital tv och annonsplaceringar både via telefon, dörrknackning och möten. Till sist hamnade jag rätt då jag började som affärsutvecklare inom IT branschen i Barcelona och klättrade rätt fort till Account Manager vilket har lett mig till Active IT där jag jobbar idag.

Vad är det roligaste med att jobba inom IT-branschen?

Den raska produktutvecklingen inom IT branschen gör att man aldrig hamnar i det monotona hamsterhjulet och blir uttråkad. Det är också en fartfylld bransch med mycket events och man möter minst sagt unika karaktärer på en regelbunden basis.

Vad är det bästa med att jobba som säljare?

Relationerna man knyter. Som säljare måste man även ofta ha insikt i många delar av verksamheten man arbetar i, vilket gör att man känner sig som en del i utvecklingen. Kanalförsäljning som jag jobbar med idag, tvingar en ofta också att vara mer strategisk och kreativ i sitt arbete. Arbetet flyter dessutom mer och mer ihop med marknadsföringen vilket gör att hela arbetet blir betydligt mer dynamiskt.

Har du någon hobby utanför jobbet? Mest bärs med polare och löpning i ärlighetens namn. Är också något av en bokmal.

Vilket är ditt favoritcitat?

Svårt att välja ett då jag har två favoritcitat;

– Charles Bukowskis – ”The Laughing Heart”

“You can’t beat death, but you can beat death in life sometimes.”

– Nils Kjaer

”Det är bättre att ta än sup själv än att reta upp sig på andra som gör det”

För våra kunder skall IT alltid vara enkelt, för att möta den utmaningen resulterar det ofta i en liten mer komplex sits för oss. Utvecklingen går ständigt framåt men med Linus Grans kompetens och känsla för långsiktiga och värdeskapande relationer står vi alltid rustade för en expansiv och föränderlig tid.

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp