Möt Sebastian Eriksson: Konsult och en del av support-teamet på Active IT

Alla arbetsgivare, oavsett bransch, vill ha personal med social kompetens som kan samarbeta, ta ansvar och är beredda att ständigt lära sig nya saker. Detta gäller givetvis IT-branschen i synnerhet eftersom det är en såpass komplex och föränderlig bransch, så oavsett arbetsroll i ett IT-företag har de personliga egenskaperna och de sociala relationerna en stor betydelse. I IT-branschen arbetar man allt som oftast i team, vilket gör det viktigt att kunna skapa goda, professionella relationer med kollegor och kunder som kan vara väldigt olik en själv. Och tur är väl det eftersom Sebastian Erikssons drivkraft är just att hjälpa kunder på plats med frustrerande problem.

Sebastian Eriksson har sedan en lång tid tillbaka alltid haft ett intresse för datorer och teknik och sitter ofta och gärna även med olika funktioner på sin fritid. Efter en kandidatexamen i systemvetenskap vid Stockholms Universitet öppnade möjligheterna upp sig. Sebastian har redan hunnit samla på sig en värdefull erfarenhet från hans olika anställningar som är extra användbara i en roll som IT-konsult på ett bolag som Active IT.

”Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa kunden att utvecklas i sin egen IT-miljö och lösa frustrerande problem som kunden har kämpat med under en lång tid.”

Vi bestämde oss för att prata närmare med Sebastian och ställde 4 snabba frågor.

Hur länge har du jobbat på Active IT?

Jag har arbetat på Active IT i fem år som konsult.

Vad är roligast med att jobba som konsult?

Att se nya IT-miljöer och framför allt träffa nya människor. Att komma till en kund och kunna hjälpa denna att utvecklas i sin IT-miljö och lösa frustrerande problem kunden kämpat med under en lång tid.

Vad tycker du är roligast när du är ute hos kunderna?

Att kunna bidra med kompetens, kunna erbjuda en fungerande lösning och framför allt avlasta kunden.

Har du någon hobby utanför jobbet?

Jag har ett stort intresse för motorcyklar, jakt och självklart IT. Arbetar mycket i labbet med nya versioner av Windows, Vmware där jag testar nya funktioner och lösningar.

För Active IT är en växande IT-bransch ett positivt problem. När mycket händer på en och samma gång faller det sig naturligt att konkurrenter halkar efter. Vi på Active IT vill självklart alltid vara med i matchen och gärna i framkant, samtidigt som vi håller fast vid den familjära känslan. Med ett sammansvetsat team som lägger stor vikt vid det sociala samspelet, både mellan kollegor och i kundrelationer, tror vi på att det är just det som gör att vi lyckas med det vi tar oss för.

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp