Heart Clinic: vårdverksamhet med stora krav på driftsäkerheten


Vi letade efter ett IT-partner som kändes mer personlig, som kan vår verksamhet och som prioriterar våra ärenden.

Adnan Rahman, VD

Snabb support och driftsäkerhet var de viktigaste parametrarna när vårdföretaget Heart Clinic stod inför valet av ny IT–leverantör. Något man fann hos Active IT.

– Som vårdgivare behöver vår IT funka till 99,9 procent, det gäller både vår utrustning och vår mjukvara. När något går fel behöver vi snabb hjälp. Vi har inte tid att sitta i telefonkö eller att bli ett anonymt nummer i en lång ärendekö, förklarar Adnan Rahman, vd och specialistläkare på Heart Clinic.

Heart Clinic är en av Stockholms största hjärtmottagningar, med klinik ett stenkast från Stureplan. Hit kommer ett 20-tal patienter varje dag på remiss från Region Stockholm för undersökningar av hjärta, kärl och lungor. Tempot är högt och behovet av pålitlig IT är stort.

Under 2020 var Heart Clinic på jakt efter en ny IT-partner. Adnan hade själv tidigare erfarenhet av större IT-leverantörer, där han ofta upplevde långa väntetider och ett opersonligt bemötande. Nu sökte han efter en partner där Heart Clinic alltid står först i kön och aldrig blir ett anonymt ärendenummer, något han fann i Active IT. 

– Vi letade efter ett IT-partner som kändes mer personlig, som kan vår verksamhet och som prioriterar våra ärenden. Active IT kan vård och omsorg och är mån om personliga kontakter. Vi blir aldrig en kund i mängden och får alltid snabb hjälp. Det gjorde valet enkelt.

Adnan hade goda referenser från andra kollegor i branschen. Därför fick Active IT ett stort ansvar direkt.

– De har bytt ut och byggt upp IT-strukturen på vår hjärt- och kärlverksamhet, både hårdvara och mjukvara med undantag för journalsystemen. De fungerar också som vår helpdesk och service desk. Vi gick all-in med Active från början och är otroligt nöjda. 

Letar du efter en liknande IT-lösning?

Vi på Active IT har varit den rakaste vägen till trygg IT sedan 1998. Vill du veta hur vi kan hjälpa dig med en IT-lösning som är enklare, tryggare och mer skalbar?

Samarbetet med Heart Clinic i korthet


  • Active IT har byggt upp IT-infrastrukturen och ansvarar för drift och underhåll av relaterad hård- och mjukvara.
  • Löpande support ingår via Active ServiceDesk

Fakta om Heart Clinic

Heart Clinic är en av Stockholms största och mest erfarna specialistläkarmottagningar för hjärt- och kärlsjukdomar. I sina lokaler på Stureplan tar man emot ett 20-tal patienter varje dag på remiss från vårdcentraler och andra specialistläkare. Heart Clinic arbetar på uppdrag av Region Stockholm.